Leva som man lär

Madlen har ibland något svårt att leva som hon lär. Hon håller ibland i tonårsföräldragrupper där de diskuterar att man måste hålla det man hotat med. Om man säger att nu får du inte göra ditten och datten på fredag så måste man hålla på det annars var det ingen mening med att säga det. Dessutom lär sig tonåringen att mammas/pappas regler inte gäller.

Idag har jag hotat:
- Du får inte följa med på marknaden.
- Det blir inget godis för dig.
- Nähä, då åker vi inte till morfar!

(fastän jag vet att jag inte kommer att hålla något av det).
Fullkomligt lysande...


Nej, det kan inte vara lätt.

Men hur många föräldrar låter bli att äta efterrätt bara för att de inte ätit upp maten/grönsakerna? Ingen. Trots att de kanske kräver det av sina barn.

Många föräldrar säger till sitt barn att det är farligt att röka och att barnet inte får göra det. Sen tänder de en cigg...

Hur många föräldrar sätter sig i the naughty corner i fem minuter när de varit stygga/svurit etc.? Trots att de infört den reglen för barnen efter att ha tittat på
Supernanny.

Hur många föräldrar har inte sagt till sitt barn att de inte ska svära? Sedan svär de som borstbindare själva...


Barnen gör som vi gör och inte som vi säger. I deras värld ska allt vara rättvist.

Kommentarer
Postat av: Madde

Vad kul att du tycker som jag.

2009-05-30 @ 16:24:39
URL: http://metrobloggen.se/madlensandstrom
Postat av: Nattis

För det första ska man inte ställa frågor till barnen som man inte vill ha svar på till exempel: Ska vi gå hem? För om barnet svarar nej så ska man ju faktisk gå hem ändå?

Självklart ska man föregå med gott exempel, man får helt enkelt lära sig att uppföra sig så so man vill att ens barn ska uppföra sig, man visar och ebrättar kanske till och med varför man gör vissa saker. Grunden i föräldraskap tycker jag!

Kan man inte hålla det man hotar med så lär sig barnet jävligt snabbt att det bara är tomt hot och skiter fullständigt i hoten. rycker på axlarna hon får skylle sig själv. Ett hot, en blick in i ögonen och verkställande av hot en enda gång kan göra att det inte behövs fler gånger. Blicken är viktig så att barnet ser att man menar allvar.

Man ska lära barnet att respektera en, förklara varför man gör si eller så eller måste äta det eller det. Sunt förnuft helt enkelt :)

2009-05-31 @ 15:48:14
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0