Respekt eller rädsla?

Lillemor lägger ut ett citat från en gammal bok - "Om våra barns fostran och vård".

Framställ för honom de frestelser, det omgifvande lifvet sätter i hans väg och visa på de faror, hvilka alkoholmissbruk och könsutsväfningar utgöra, samt att det är hans plikt att söka öfvervinna sig själf, på det att han, då hans egen tid kommer att bilda familj och hem, må kunna göra detta utan själfförebråelse och utan risk att åt den generation, hvars uppfostran han en gång skall leda, ha gifvit ett dåligt föredöme och kanske skaffat ohälsa och dåliga anlag. Fädernas missgärningar komma öfver afkomman, och det är vår plikt som nutidsmänniskor att genom fysisk härdning och moralisk undervisning klargöra detta för våra barn.


Visst var de smarta, de där nutidsmänniskorna? För de var ju det då. Tänk om vi kunde daska till ungarna när de är olydiga? Vad bra allt hade blivit då! Tänk vad praktiskt om alla ungar hade haft så mycket respekt för läraren i klassrummet att de halvt skitit på sig i rädsla för att bli utsatta för AGA, som var helt accepterat och lagligt på den tiden. Då hade de väl hållt sig lugna? Eller?

Enligt Wikipedia är barnaga fortfarande tillåtet i de flesta länder. Men några länder har förbjudit det, bland annat Sverige. Det hoppas jag inte har undgått någon.

Kommentarer
Postat av: phiie

hej vad händer idag? (:

2009-05-26 @ 17:45:01
URL: http://phiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0