Olagligt att länka?

Det här är ju bara knäppt. En man åtalas för att ha länkat. Ska man inte få göra det heller nu? Vart är vi på väg? Visserligen har han länkat till en sida där man kunde se på en match som Canal + hade rättigheterna till. De upptäckte det och stämde honom. Borde man inte stämma de som innehar sidan han länkade till? Det värsta är att det är hela två år sedan han lade ut länkarna, och de stämmer honom nu. För två år sedan hade man inte börjar inskränka internet på det sätt som görs idag, då skulle man nog inte kunna tänka sig att det en dag skulle kunna anses vara olagligt att länka...

Jag tror inte det står någonstans att det är olagligt att länka. Skulle de ändra det skulle jag få lägga ner. Eller så skulle jag vara den mest kriminella personen i bloggvärlden.

Så här skriver man på bloggen Opassande:

Definitionen håller på att sättas misstänker jag — det kan komma kallas “medhjälp” till brott när man länkar. En betydelse som nog inte många riktigt tänkt sig. Medhjälp stavas ä-n-d-a-m-å-l-s-g-l-i-d-n-i-n-g, bara så ni vet. Vem vet hur långt begreppet kan tänjas. Vi vet dock att stretchning pågår för fullt och slutmålet är att göra internet oanvändbart för “löst folk“.

Oj, nu länkade jag igen... Hör redan sirenerna på avstånd...

Kommentarer
Postat av: Natasha

Helt sjukt!

2009-06-24 @ 15:50:19
URL: http://www.natashasblogg.se/
Postat av: Carro

Larvigt... det var ju inte han som visade materialet... han länkade ju bara dit... ett sätt att visa andra var det finns. Det borde ju snarare gillas än ogillas :) Så att fler hittar dit och kan titta :)

2009-06-24 @ 19:40:30
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Claudia

Kika gärna in på min blogg och läs om kungen av pop som dog idag. Lämna gärna spår.

2009-06-26 @ 00:52:16
URL: http://claudiias.blogg.se/
Postat av: Carro

Jag vill tipsa om en blogg :) Det är en tjej som påstår sig haft anorexia, hon hatar feta, och hon påstår sig vara sosse, men hon kritiserar handikappade och islam. Dessutom tål hon inte kritik och skyller ifrån sig på andra, att de inte tål kritik när det i själva verket är hon själv som inte gör det :) Kolla in hennes åsikter på nedanstående länk:



http://piinkys.blogg.se/

2009-06-26 @ 01:26:43
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0