Augusti månads blogg

Då jag helt glömt bort att ha augusti månads bloggtävling så utser jag en månadens blogg helt på egen hand. Den blogg jag valt är en mycket läsvärd och intressant blogg skriven av en alldeles utomordentligt sjysst och inspirerande tjej. Om du inte redan följer denna bloggen så är det på tiden att du gör det!Grattis Janina!

Hungrig fisk

0-1dbf574ca48227b2c788f24522f0e974.png

Nu till min fråga. Kan en varmrökt lax vara hungrig?


Skyltklotter

0a339ad6eab106a5249342d436974a43.png

Denna skylt hittade vi någonstans i landet på en av våra bilresor. Tänk att folk inte kan låta bli att ändra skyltar till sådana saker de tycker passar bättre. Denna person lär i alla fall inte varit på förtjust i skolor... Undrar vad de undervisar i på skäggaskolan - rakning?


Ofrivillig bantningsmetod?

Rosanna försöker gå ner i vikt och har nu fått hjälp av en ihållande tandvärk. Det verkar vara en ganska bra bantningsmetod då man inte kan äta något som inte kan sugas upp med sugrör. Så allt du behöver göra för att gå ner i vikt är att käka så mycket socker att du får hål i tänderna, om du kan få en visdomstand som krånglar med infektioner så är det bara ett plus - för då kan du inte gapa heller...

Stöldskyddad?

55f4edd968952a6659ea06f4782827c1.png

Undrar om det verkligen fungerar...


Firrar till extrapris

Sara Jozefine Modig testar bloggshopen genom att lägga ut sina guldfiskar till salu för 10.000 kr... Undrar om hon fick några intresseanmälningar...

På köpet får du ett läckande akvarium och halvdöda fiskar. Tydligen får man byta till friska fiskar och ett helt akvarium, får man det av Sara Jozefine Modig? Det har jag inte riktigt klurat ut. Hade jag haft 10.000 hade jag kanske köpt dem för att mina katter skulle få något roligt att leka med...

Tillbax

Och ja förresten, jag är hemma igen. Har haft Bloggspejarvikarien som täckt upp lite för mig, som ni kanske har märkt. Vikarien gör ett bra jobb och är såklart välkommen tillbaka som gästbloggare när h*n vill.

Envisa små kåtkillar

Har ni råkat ut för envisa kåta småpojkar (läs runt 15-18 år och som antagligen ljuger om att han inte är oskuld) som har fått för sig att just han är helt oemotståndlig och att det inte finns en anledning i världen till varför du (som är flera år äldre och har pojkvän) inte skulle vilja knulla honom? Dessutom har du inte en aning om vem denna grabb är.

Ajlin har råkat ur för det här. Man kan ju undra lite hur de killarna är funtade...

Kika under bältet!

63b2f48d4ba88291bd36147eec1fffb0.png

Eftersom det står HON med stora bokstäver så borde väl saken vara klar... Eller?


EN YTTERST KORTVARIG VÄRMEBÖLJA

Madlen känner för att stämma Metro. Vad har denna gratisblaska gjort för att förtjäna detta? Jo, de har rapporterat om en het "värmebölja" som varar så länge som... en dag! Just idag. Madlen uttrycker det absurda i ordvalet så här:

Finns det ingen tidsomfattning som en bölja måste vara för att få kallas just bölja? Det blir ju onekligen ganska löjligt för att inte nämna falskt hoppingivande.

Hon har onekligen en poäng. Rubriken ljuger med sitt löfte om långvarig värmevåg. Här verkar det snarare röra sig om en dags tillfällig värme. Inte mer långlivad än en dagslända. Fast då är det ju inte en bölja, eller hur? En period med ovanligt varmt väder måste väl ändå stå sig i några dagar för att få kallas värmebölja? Tänk sedan när vintern kommer och Metro ska rapportera om detta: "Vinterkylan slår till". Det borde i så fall innebära att vintern bara varar i en dag eller så. Det vore väl najs?
 
Tycker det är trist att pressen fortsätter att utarma språket. De överdriver i sina ordval, vilket får orden att tappa sin laddning. Om en "värmebölja" helt plötsligt är en dags intensiv värme på beachen, vad kallar man då en riktig och långvarig värmebölja med extremt stekande sol? Om en "nakenchock" är en schlagerartist med kort kjol, vad kallar man då ett gäng oväntade nudister? Då räcker orden inte till längre, för man har utarmat dem.

/Bloggspejarvikarien (som också skulle kunna vikariera som språkpolis)

DUMMA BESLUT I SKRÄCKFILM

Tre riktigt dumma beslut som ungdomar envisas med att ta i amerikansk skräckfilm! De här filmaffischerna med självdistans fick mig att skratta högt. Filmen som hajpas är alltså Joss Whedons (Buffy, Angel) kommande rysare The Cabin in the Woods som kommer på bio någon gång nästa år. Undrar om filmen lyckas bryta dessa irriterande skräckfilmsklichéer eller om planen är att överdriva dem? Visst hade det varit en frisk fläkt om manusförfattaren hittade nya lösningar istället? /Bloggspejarvikarien


Uddared

0-7e1ed4a8f4f5a2a4a295d486bf604f46.png

Ullared har nu fått ett systerställe. I Uddared säljer de dock bara konstiga saker. Ska du köpa skor så får du bara köpa en sko, alternativt tre...


Don´t hate me

Även en spejare behöver semester (säger hon som uppdaterat sämre än någonsin). Jag sticker till en svensk storstad imorgon. Kommer nog inte ha internet. Men mms:ar om jag hittar något roligt! Vi ses på fredag!

Efterrättsbil eller sönder?

50b8f7e72f8d795c69e92d4ef4bb3e17.png

Skulle nog inte vilja köra denna bilen... Den är ju sönder om man ska tro skylten!


Tvetydig rubrik

53eb7da3df3396c61866f5568aabdce9.png

Hm... Det är Michaels dotter, men han är pappan... Det borde innebära att hon har två pappor. Nu får jag inte riktigt ihop det...


Även prinsessor bajsar - och drottningen fiser

Om ni inte hittat in till Även prinsessor bajsar så är det dags för det nu. För ni vet väl det? Att till och med kungafamiljen pruttar, vissa personer tror att de är för fina för det och i deras värld kan inte drottningen fisa. Klart som korvspad att hon kan! Visste ni att man andas in 1,5 liter fisar varje dag? Det finns alltså en chans att just du har andats in en blåblodig fis! Tänk det du!

Emelie höll på att bli överkörd av en galen cykel.

Självklart grubblar jag över hur en galen cykel ser ut... Hoppandes fram på två krokiga hjul, flappande trampor, en pruttande drottning på pakethållaren, galet plingande och med styret på vift. Det var jäkla tur att hon klarade sig.

Johanna har aldrig använt T9 i mobilen och kommer antagligen aldrig börja med det heller efter att ha testat. Enligt ordlistan så filar man istället för att fika. Och eftersom fika är mycket godare än att fila fötterna så är det bäst att välja sina bokstäver själv. Jag har lite skum information om T9; det finns med ord som man nog aldrig någonsin skulle få för sig att använda. Några av dessa är dubbelfitta och negerhora, det konstiga i det hela är att man inte kan skriva smörgåstårta...

Jag önskar att jag precis som Johanna kunde glömma bort hur en räkning ser ut. Tänk att inte veta det, vilken lyx! Det beror förstås på av vilken anledning det är. Det bästa vore väl om företagen som skickar ut de kära kärleksbreven kunde glömma hur en faktura såg ut, då skulle de ju inte skicka några...

Själv hoppas jag på att Johanna kammar sig och börjar skriva mer högfekvent. För jag vill ha mer Även prinsessor bajsar!

Sexigt värre

0-32d71822bc4034eaedb27f5c6ef89da8.png

Man kan hitta mkt kul längs vägen. Man behöver ju inte undra vad de boende hittar på i hemmets lilla vrå...


Den roligaste bloggen?

Här är en blogg för oss som gillar att skratta. Den heter En rolig blogg så jag hoppas verkligen att den håller vad den lovar. Dock tror jag att jag inte ska uppehålla mig där för länge för då tror jag att jag skrattar ihjäl mig... Eller var det äcklas?

Jag har nu tittat runt lite till och märkt att jag fortfarande lever. Det var trots allt ganska riskfritt att besöka sidan, smilbanden drogs bara åt i måttlig dos.

Har du en roligare blogg?

Drabbad av tristess

Lyssnar på Kent (jäkla deppmusik, men åh så bra) och tycker att alla bloggar jag hittar är dödstråkiga... kan ingen skriva något roligt?

Är ute på en road trip i några dagar så uppdateringen kommer inte i första hand...

UFO... eller är det USO?

Detta gör mig nästan lite mörkrädd men ändå intresserad. Vad var det egentligen de såg och vad är det för snabba "farkoster" längs havsbottnarna? Någon slags okänd bläckfisk?

Tack John för ditt intressanta inlägg!

Apoliva

Några undrar om jag haft drömmen om Apolivatjejen på riktigt. Det har jag inte. Det var egentligen bara ett överdrivet exempel som skulle visa på att jag tycker det är något larvigt att vara så pass rädd för Apolivatjejen att det påverkar ens övriga liv.

Och nej, jag är inte med i gruppen på Facebook och kommer antagligen inte heller att bli det då jag faktiskt inte är rädd för henne. Dock kan jag förstå att folk reagerar på reklamen då jag inte riktigt förstår vad reklammakarnas tanke med den var. Reklamen är originell (läs konstig) och kan säkerligen upplevas som skrämmande för vissa.

Många har påpekat hur taskigt det är mot modellen att göra så stort rabalder av det hela. Som sagt så är det ju inte hennes fel att folk tycker det är läskigt, det är allt runt omkring och omständigheterna i reklamen. Alltså är det reklambyrån som har skrämt er! Inte Apolivatjejen!Kan passa på att tillägga att min sambo tyckte jag var taskig mot skåningar, folk med brytning och gotlänningar i inlägget om telefonsvararen. Hoppas ingen av er tog illa upp, för det var inte illa menat. Jag är ju i stort sett själv en av de där grupperna. Jag ville bara påpeka hur knäppt det är att samhället i stort sett kräver rikssvenska eller stockholmska för att förstå vad folk säger. Jag fnyser åt hela grejen med att man skulle texta skåningar på tv, varför då inte texta alla 7-8  miljoner människor i detta land som inte talar stockholmska eller behärskar rikssvenska utan att det låter fånigt?

Caroline

Jag gillar Carolines blogg. Här blir man bjuden på allt möjligt smått och gott:

- Cykeln blir skrothotad

- Nysningsfakta
- Inredningstips
- Engelska felsägningar

Det är den välskrivna blandningen av vardagshändelser, önskningar och bakgrundsfakta som gör Carolines blogg till något extra. Dit ska jag fortsätta kika in!

Apoliva vs. The RingVid det här laget borde väl de flesta sett den här reklamen. Första gångerna jag såg den så fattade jag inte ens vad det var reklam för. Dessutom är hela upplevelsen ganska läskig, hon ser ut att ha klivit rakt ur en skräckfilm. Kanske hade de inte tid att sminka om henne efter att hon spelat flickan i The Ring i ny svensk regi? Musiken och sången låter som gammal folkmusik i skräckversion...

DN tar upp fenomenet där de även skriver att gruppen ”Jag är rädd för tjejen i Apolivareklamen” på Facebook har över 73.000 (nu 95.275) medlemmar och att  videon går på högvarv på Youtube.

Funderar på att gå med i gruppen. Numera har jag ju mardrömmar där Apolivatjejen och en massa Apolivaprodukter förföljer mig, men jag kommer ingenstans. Drömmarna slutar alltid med att hon sprutar ner mig med en massa Apolivagegga och äter upp mig levande...

Modellen säger själv att hon bara gjort sitt jobb och det är ju helt rätt. Det är snubbarna som kommit på idén till reklamen som bör hållas ansvariga för folks rädsla...

En annan bloggare som uppmärksammat det här är Elena; som även slänger med en bild på The Ring tjejen (som för övrigt ser ut som en man med långt hår...?). Även H C Barregren ägnar ämnet ett inlägg och skriver så här:

Regissören till reklamfilmen har förstås instruerat henne att se ut som hon gillar att klättra ut ur teven och äta barn till frukost. Jag kan riktigt höra honom (för det är säkert en han): ”Ta i nu då, skräm mig!” Sedan lägger man på ljus och effekter och läskig skräckfilmsmusik i bakgrunden.

Värsta telefonsvararen

Laura har världens bästa knep som kommer bespara dig många minuter och bortslösad irritation. Det rör sig om hur man hanterar den jobbiga telefonsvararen som vill att man ska säga något och som sedan inte uppfattar vad som sades och ber dig att upprepa. Detta kan man verkligen bli irriterad på om man får sitta och upprepa allt tusen gånger. Jag kan bara tänka mig hur jobbigt skåningar, folk med brytning och gotlänningar har med detta.

så varjegång nån korkad maskin ställer frågor så brukar jag oftast svara på detta sättet...
laurrri :balbalalblablaalldinlilla bla
telefonsvararen: ok tack ...vad för hjälp behöver du?
laurrri: jag är jävligt törstig...
telefonsvararen: ursäkta kan du upprepa det du sa?
laurrri ;jag är jävligt törstig din idiot
telefonsvararen: ok tack kopplar vidrare ditt samtal var god och vänta


Det enda du behöver göra är alltså att prata goja så får du prata med en människa istället. Om jag tänker efter så har kanske inte ovan nämnda grupper särskilt svårt med detta ändå eftersom de säkert ganska snabbt blir vidarekopplade. Fast då kanske personen de kommer fram till önskar att de vore textade...

Back again

Sorry för frånvaron. Orsaken kan vara vad som helst. Jag har kanske fött barn, fått en allvarlig infektion, blivit bestulen på datorn eller fått fingrarna ihopbundna. Kanske allt på samma gång, ingen som vet, förutom jag då såklart. Nu är jag tillbaka, har lämnat tillbaka ungen till BB, blivit hjälpt av antibiotika, snott tillbaka datorn och slitit bort repen från fingrarna. Hoppas ni fortsätter läsa!

Dipshits...

287af3733dc3614880e8599bd637f936.png

Läs det på engelska och byt ut det andra P:et mot ett T...


Juli månads blogg!Phiie kammade hem flest röster!

RSS 2.0